lördag 21 juli 2007

.mr bartender.

det känns som om jag har kola i huvudet idag. hade migrän med illamående igår. det kom när jag satt på å med madde.
madde var glad och pratig över ett glas rött och cigaretter som ingen av oss egentligen röker. men ibland behövs det också. hon pratade om mr bartender som hon har en fling med, men som bara malin har träffat också.
men se, där kom han, och jag måste medge att han var rätt söt även om han inte är min typ. efter detta kom migränen, så jag lämnade henne i sticket med han och hans vänner. hoppas att det gick bra.
själv kröp jag hem och stupade i säng med ett par pronaxen innanför pannbenet. fredrik skulle ligga och pilla mig i håret, men han somnade långt innan mig. "jaha" tänkte jag och somnade med hans hand i ansiktet.

vet inte hur det har gått för malin och hennes mårten heller. vi ska träffa dem och ta med mårten till vallby där malin spelar teater idag. det ska bli kul att träffa honom igen, eftersom jag tyckte så mycket om honom under arvikafestivalen. tänkte försöka passa på att fråga lite diskret när han inte hör.

idag skickar jag varma tankar till: karin ( må alla dina drömmar gå i uppfyllelse), cajsa (du kommer säkert in), malin (du måste använda ditt inre ljus) och ullis (du kommer alltid att vara min vän)

fredag 20 juli 2007

.hemma.

jag har landat lite nu. det kändes helt overkligt att komma hem från sveriges bästa och skönaste festival - arvika! jag och fredrik har lagat plankare (brottat ner en av dem också), granskat laminat och armband, myst, sett snygga ut, tittat på band, lyssnat på band (ibland ofrivilligt), ätit för lite, sovit för lite och blivit blöta.
ett stort grattis till pinge och åsa som förlovade sig den 14e juli! ni är så fantastiskt söta. jag ser en ljus framtid framför er!

jag har kommit in på min efterlängtade illustratörsutbildning också! den 20e augusti bär det av i tre år framöver. jag ser fram emot det så mycket att jag inte kan tänka på så mycket annat. försöker att rita lite, plugga lite och så, men det blir inte så mycket av med det. tror att det kan gå bra på min sommarkurs ändå, men det hade ju underlättat för mig att ha läst på ordentligt. madde har iof bara läst en av böckerna, så jag ligger i alla fall rätt bra till.

lite orolig för mina pengar, det kostar på att vara fattig, men det kommer förhoppningsvis att löna sig i slutändan. csn är inga snälla människor, men det gäller att hålla sig väl med dem. risken finns att de övervakar folks bloggar, så att jag nu inte kommer att få något mer, men I like to take a walk on the wild side!

söndag 8 juli 2007

.the day after tomorrow.


först; stackars er roskildebesökare som fick eran vecka förstörd av allt regnet. jag lider med er.
det är precis som om en ny syndaflod är här. kan det inte sluta snart? jag räknar kallt med att vada omkring i mina nyinköpta rosa stövlar och regnakappa hela nästa vecka. de har lovat regn i arvikatrakten. men det ska nog gå bra. jag tänkte ta med några extra tjocktröjor eftersom vi ändå kör bil.

annars har jag pluggkramp. vill helt enkelt inte läsa tyst vår av rachel carson. det känns som om jag har fått budskapet på de 30 sidor jag läst; det är farligt med bekämpningsmedel.
imorron kommer jag antagligen att få veta om jag kommer in på min illustratörsutbildning. jag är hysteriskt nervös, sitter mest och försöker låta bli att bita mig själv i knäna. det är så mycket som hänger på deras beslut. känns dock skönt att få veta innan jag åker till arvika, för då kan jag antingen fira eller begrava mina sorger i arbete.
har försökt att rita lite också, men eftersom jag och fredrik har spenderat helgen hos hans föräldrar (kors i taket, det gick bra!) så har det inte blivit så mycket. måste dock bara lägga in en bild på den fantastiska apnea som har inspirerat mig så mycket och lärt mig massor om anatomi...

hör av mig igen när jag kommit hem.
puss och kram på er alla!


söndag 1 juli 2007

.by the way.

...så lyckades jag skaffa mig VG på båda mina sista tentor, så jag går ut min litteraturkurs med VG i betyg.

who´s yur daddy?

.nouvelle vauge.

(vi har köpt våra ringar idag! lycka!)
nouvelle vauge ska jag se på arvika. har precis lyssnat en del, och det verkar helt fantastiskt bra. om någon vet något om dem får de gärna höra av sig.
för övrigt kan jag rekommendera lilly allen, amy winehouse, och nya skivan med svenska akademin.
på tal om musik så fick jag idag reda på att min gamla rumskompis ska spela på arvika, jag antar på orion. grattis emma, det verkar jättekul för dig och fredrik.
annars är det mest stiltje i livet. jag håller febrilt på att läsa min kurslitteratur. just nu håller jag på med en roman som heter älskande par av en kvinna som heter agnes von krusenstierna (med eller utan stavningen) som fungerar som en blandning mellan days of our lives och danielle steels romaner. mest av allt har de sex eller tänker på sex. däremellan pratar de om familjerelationer. det hela är mycket spännande. ska försöka läsa ut den innan nästa helg, eftersom jag har två böcker kvar att läsa på två veckor, varav en av veckorna är full av arvika. spännande.
saknar mina vänner. en tanke till cajsa i norge, cissi i frankrike och ellen i söderköping. kram på er.