tisdag 26 juni 2007

.r.i.p.

cris benoit.

hoppas att du får det bättre i nästa liv än i detta.
tack för alla gånger vi har fått skratta åt dina övertränade armar.

torsdag 14 juni 2007

.trött.

länge sen jag skrev nu. har inte riktigt haft tid, jag har avslutat min litteraturkurs och påbörjat en sommarkurs som heter text, kultur och samhälle. den verkar vara rätt intressant, även om jag var skeptisk gentemot kurslitteraturen i början.
vi ska bland annat läsa onåd av j.m coetzee, gruva av sara lidman och tyst vår av rachel carson. en salig blandning med andra ord. det verkar som om centralfrågorna rör sig kring huruvida text har makt att påverka, om det finns möjlighet att skildra ett samhälle genom text och vad som gör text kanoniserad. mycket intressanta frågor på min ära. om någon har någon åsikt i ämnet får se gärna höra av sig till mig.
har äntligen fått pengar också. jag hade nästan gett upp hoppet där ett tag. men nu känns det rätt bra igen. håller på att shoppa allt inför arvika. dessutom var jag tvungen att köpa nya solbrillor, eftersom mina gick sönder i väskan när jag var och hejjade på fredrik när han sprang stockholm marathon i helgen. nu har jag hittat ett par lika dana på the new yorker, eftersom jag älskade dem och de var slut på indiska där jag köpte dem.
ont i huvudet också. jävla väder. kommer det aldrig att bli stabilt?

måndag 4 juni 2007

.arvikadrömmar.

jag vill nu. nu nu nu nu nu!
jag längtar så himla mycket till arvika, det ska bli så kul!
det verkar vara rätt många som var med från förra året, så det ska bli härligt att se alla igen. och alla nya.
jag går som på små moln. det är det enda jag vet att jag ska göra i sommar, men det räcker absolut. det kommer lätt att bli den roligaste veckan nånsin.

bort från plugget också.
jag har det sista på barnlitteraturkursen nu, tenta. sen på måndag är det upprop på nästa kurs, men det är ok, för det är bara på halvfart.

arvika.

lördag 2 juni 2007

.i studentdjungeln.

var ute för att se om jag kunde hitta något fint att ge till min bror på studenten.
eftersom enköpings kommun har bestämt att det är alkoholförbud för dessa ungdomar så tänkte jag att jag skulle kunna köpa något gulligt idiotiskt djur att hänga runt halsen på honom.
sagt och gjort gick jag in på en av västerås prylaffärer- ni vet sorten som säljer skitsaker lite för dyrt för kvalitén. pillade på stora tygblommor, gummiankor och allt annat du kan tänka dig.
hittade en plyshgroda med studentmössa som enligt etiketten utlovade "en melodi". jag tryckte den på magen, varpå den hysteriskt börjar spela studentsången. jag blir livrädd och försöker gömma den under en hög med studentmösseprydda gosedinosaurier. men den bara fortsätter och fortsätter och jag hukar mig ner bakom en hylla, för nu har hela affären börjat titta på mig. jag försöker så nonchalant som möjligt släntra ut genom dörren och sen springer jag därifrån så fort jag kan.
historien slutar med att jag utmattad sjunker ner på en stol på mitt favoritcafé och dränker mig i en kopp kaffe.